top of page
  • amorapsychotherapi

Onzekerheid: gevoel niet goed genoeg te zijn.

Bijgewerkt op: 28 nov. 2022

Als ik maar meer mijn best had gedaan-iets slimmers had gezegd-aardiger was geweest- me anders had gedragen--mooier was geweest-grotere borsten had gehad-grotere penis had gehad-jonger was- boeiender was geweest-enzovoort enzovoort.

Allemaal uitingen van iemand die in zijn jeugd niet voldoende zelfliefde heeft kunnen ontwikkelen.

Heel belangrijk is het een 'bandje'' in je hoofd te gaan afspelen met' ik ben goed zoals ik ben'. Niet iedereen hoeft van met te gaan houden: ik hou ook niet van iedereen'. Steeds weer herhalen , zodat de boodschap gaat inslijpen bij wijze van spreken.

En ga in de realiteit van alledag is letten op stellen die duidelijk van elkaar houden terwijl ze oh zo gewoontjes er uit zien, nergens in uitblinken. Ze ZIJN gewoon.!

Recente blogposts

Alles weergeven

Werken met dromen in therapie.

Dromen kunnen je behulpzaam zijn bij bewustwording. Ze kunnen je bewust maken van wensen en gevoelens die je onderdrukt. En zo bijdragen aan heling. Personen en situaties uit de buitenwereld kunnen f

De toeschouwer in ons.

Psychosynthese zegt het zo pakkend: Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet". "Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet". "Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet". "Ik he

Rouwen

Bij leven hoort verlies. Van mensen van wie je houdt, of leuk werk dat ophoudt. Of verlies van je jeugd,, of van je gezondheid. Om verlies rouwen heeft vele gedaanten. Voor sommigen is boos zijn gemak

Comments


bottom of page