top of page
  • amorapsychotherapi

Psychosynthese : heel de mens!

Bijgewerkt op: 28 nov. 2022

Liefde als basis van al wat is...

Psychosynthese heeft aandacht voor het geestelijk deel van de mens. Zij noemt dat het Hoger Zelf. De geestelijke kern in een belichaming die steeds verandert door de jaren heen.

Wat mij laatst inviel was de volgende gedachte.: je houdt niet van iemands verschijning: die verandert steeds door de tijd. Hoe leuk en mooi en interessant die verschijning ook kan zijn, je e houdt van iemands wezen, van zijn kern. Het is toch een godswonder dat je baby verandert in een volwassene en ouder en ouder wordt en dat de liefde al die tijd uiteindelijk hetzelfde blijft....


Recente blogposts

Alles weergeven

In Door de poort van de dood, teksten en meditaties van Rudolf Steiner, zegt hij over de doden het volgende: " wij zijn niet van hen gescheiden door onze realiteit, wij zijn alleen van hen gescheiden

Hans Stolp beschrijft in zijn boek met bovenstaande titel helder de stadia waar de mens na zijn dood doorheen gaat.. Als je ophoudt de dood als een taboe te beschouwen en je gaat verdiepen in wat hier

Psychosynthese zegt het zo pakkend: Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet". "Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet". "Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet". "Ik he

bottom of page