top of page
  • amorapsychotherapi

Rupsje nooit genoeg.

Bijgewerkt op: 3 dec. 2022

De titel van dit kinderboek komt altijd weer voorbij als ik iemand meemaak die eeuwig aandacht wil. In een gezelschap is er altijd wel zo iemand.

Alleen: hoe hij deze behoefte ook probeert te bevredigen: HET LUKT NOOIT. Eeuwige honger!!

In therapie, als hij teruggaat naar zijn vroege jeugd, kan hij zich ervan bewust worden dat er geen werkelijke aandacht voor hem was.

Hij gaat langzamerhand boosheid daarover en verdriet toelaten. Dat is een pijnlijk proces. Het moet er allemaal uit! Met huilen, met lichamelijk uiten van zijn woede, schreeuwen of waar maar behoefte aan is ( altijd binnen veilige therapeutische setting).

Wat hij hiervoor terugkrijgt::genezing!! Hij wordt meer zichZelf.


Recente blogposts

Alles weergeven

Psychosynthese zegt het zo pakkend: Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet". "Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet". "Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet". "Ik he

Bij leven hoort verlies. Van mensen van wie je houdt, of leuk werk dat ophoudt. Of verlies van je jeugd,, of van je gezondheid. Om verlies rouwen heeft vele gedaanten. Voor sommigen is boos zijn gemak

Onbewuste overtuigingen kunnen je flink dwars zitten in je werk en werkomgeving ,zoals: 1..Ik kan niet gemist worden. 2..Ik voel me verantwoordelijk .3.Wat ik ook doe, het is nooit genoeg. De mens he

bottom of page