top of page
  • amorapsychotherapi

Van zelfhaat naar zelfliefde.

Bijgewerkt op: 3 dec. 2022

Het kind dat vijandig wordt bejegend door een ouder, krijgt een negatief zelfbeeld.

In therapie kan hij nu- als volwassene- een reeel beeld gaan krijgen van de negatieve bejegeningen die hij als kind van de ouders ervoer. Een hele opluchting om dan ze alsnog te laten weten wat hij voelde en vond! (of de ouders nog leven of niet doet niet terzake).

Dat is stap een! Voor het aanleren van Zelfliefde moet je moeite doen. Volgende keer meer.

Recente blogposts

Alles weergeven

Werken met dromen in therapie.

Dromen kunnen je behulpzaam zijn bij bewustwording. Ze kunnen je bewust maken van wensen en gevoelens die je onderdrukt. En zo bijdragen aan heling. Personen en situaties uit de buitenwereld kunnen f

De toeschouwer in ons.

Psychosynthese zegt het zo pakkend: Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet". "Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet". "Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet". "Ik he

Rouwen

Bij leven hoort verlies. Van mensen van wie je houdt, of leuk werk dat ophoudt. Of verlies van je jeugd,, of van je gezondheid. Om verlies rouwen heeft vele gedaanten. Voor sommigen is boos zijn gemak

Comments


bottom of page