top of page
  • amorapsychotherapi

Burn out: geniepige saboteurs

Onbewuste overtuigingen kunnen je flink dwars zitten in je werk en werkomgeving ,zoals:


1..Ik kan niet gemist worden.

2..Ik voel me verantwoordelijk

.3.Wat ik ook doe, het is nooit genoeg.


De mens heeft als belangrijkste taak verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en zijn eigen welzijn. Dat is de gezonde basis van waaruit hij zijn talenten kan inzetten in de wereld. Voor echt JA kunnen zeggen is het absoluut nodig dat hij ook NEE kan zeggen ,

Punten 1 en 2 zijn vaak gemakkelijk als misvattingen te ontkrachten, maar bij punt 3 kan er meer aan de hand zijn..

Als een kind niet genoeg presteert in de ogen van de ouders krijgt hij de overtuiging: "Wat ik ook doe, het is nooit genoeg, dus ik moet NOG meer mijn best doen"'. Dit maar door moeten gaan over eigen grenzen heen zet zich dan vaak voort in het volwassen werkleven,

Onverklaarbare lichamelijke klachten, of een echte burn-out, dwingen dan tot bewustwording van wat mis is: een blessing in dsiguise!

Recente blogposts

Alles weergeven

Psychosynthese zegt het zo pakkend: Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet". "Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet". "Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet". "Ik he

Bij leven hoort verlies. Van mensen van wie je houdt, of leuk werk dat ophoudt. Of verlies van je jeugd,, of van je gezondheid. Om verlies rouwen heeft vele gedaanten. Voor sommigen is boos zijn gemak

Wat je motivatie ook is om maar door te gaan tegen de klippen op, er is altijd sprake van het negeren van je eigen grenzen! De motivatie daarachter verschilt. Maar een deel van de oplossing ligt alti

bottom of page