top of page
  • amorapsychotherapi

De toeschouwer in ons.

Psychosynthese zegt het zo pakkend:

Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet".

"Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet".

"Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet".

"Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet".

Ons bewustzijn, ons ik, is de toeschouwende instantie, maar ook de regisseur.!

Als je je bewust wordt dat je steeds piekert over hetzelfde, kun je ervoor kiezen aan iets leuks te gaan denken. Je kunt voor een bepaald probleem een andere, positieve, uitkomst gaan bedenken. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk De piekergedachte zal in het begin steeds weer terugkomen, maar ook hier baart oefening weer kunst.In therapie kun je je bewust worden van negatieve overtuigingen.Bij voorbeeld: Ik ben niet de moeite waard.Ik tel niet mee.Niemand hoort mij ooit. Niemand besteedt echt aandacht aan mij.Enzovoort.

Deze negatieve overtuigingen kun je gaan vervangen door positieve. Door ze steeds weer te denken. Vooral in het begin stuit dat in je gedachten op veel weerstand. Let it be, die mogen er ook zijn. En langzamerhand gaat de gedachte dat je de moeite waard bent inslijpen. En/of de gedachte dat je recht hebt op liefde en/of echte aandacht!Recente blogposts

Alles weergeven

Werken met dromen in therapie.

Dromen kunnen je behulpzaam zijn bij bewustwording. Ze kunnen je bewust maken van wensen en gevoelens die je onderdrukt. En zo bijdragen aan heling. Personen en situaties uit de buitenwereld kunnen f

Rouwen

Bij leven hoort verlies. Van mensen van wie je houdt, of leuk werk dat ophoudt. Of verlies van je jeugd,, of van je gezondheid. Om verlies rouwen heeft vele gedaanten. Voor sommigen is boos zijn gemak

Burn out: geniepige saboteurs

Onbewuste overtuigingen kunnen je flink dwars zitten in je werk en werkomgeving ,zoals: 1..Ik kan niet gemist worden. 2..Ik voel me verantwoordelijk .3.Wat ik ook doe, het is nooit genoeg. De mens he

Comments


bottom of page