top of page
  • amorapsychotherapi

Werken met dromen in therapie.

Dromen kunnen je behulpzaam zijn bij bewustwording. Ze kunnen je bewust maken van wensen en gevoelens die je onderdrukt. En zo bijdragen aan heling.

Personen en situaties uit de buitenwereld kunnen figureren in je droom. Je gebruikt ze in het drama dat je psyche zelf cre'eert.

In therapie gaat het om bewustwording van details.En van associaties die de client heeft met de optredende gebeurtenissen en personen. En van het tijdsverloop en het "verhaal".

Fascinerend: je kunt een enge droom in therapie veranderen in een leuke.

Recente blogposts

Alles weergeven

De toeschouwer in ons.

Psychosynthese zegt het zo pakkend: Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet". "Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet". "Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet". "Ik he

Rouwen

Bij leven hoort verlies. Van mensen van wie je houdt, of leuk werk dat ophoudt. Of verlies van je jeugd,, of van je gezondheid. Om verlies rouwen heeft vele gedaanten. Voor sommigen is boos zijn gemak

Burn out: geniepige saboteurs

Onbewuste overtuigingen kunnen je flink dwars zitten in je werk en werkomgeving ,zoals: 1..Ik kan niet gemist worden. 2..Ik voel me verantwoordelijk .3.Wat ik ook doe, het is nooit genoeg. De mens he

Comments


bottom of page