top of page
  • amorapsychotherapi

Ons Hoger Zelf

Zo vat Psychosynthese de hogere wezensdelen van de mens samen..


In het antroposofisch boekje Meditatie, de weg naar je hogere zelf van Jorgen Smit sluit hij aan bij ons gewone bewustzijn, dat via meditatie verruimd en verdiept kan worden. Het gaat om ontwikkeling van vermogens die in ieder mens slapend aanwezig zijn.

De rationeel wetenschappelijke inslag van deze tijd eist een rationeel wetenschappelijk "bewijs" als het gaat om geestelijke dimensies.

Toch zijn er heel veel mensen die hiervan intuitief een vermoeden of weet hebben .


Ik kwam op mijn twintigste in aanraking met de theosofie. Ik vond het een belegen ,muf milieu waar ik reuze lacherig over kon doen.

Maar toch was iets in mij dat de leringen daar als juist ervoer. Over reincarnatie bij voorbeeld. Of Over de lagere en hogere wezensdelen van de mens. Over het leven na de dood, Over ons Eeuwig bewustzijn.


Een substantieel deel van mijn leven heb ik me met Psychosynthese beziggehouden. In de eerste plaats om innerlijk vrij te worden van de moeilijkheden uit mijn jeugd, en de emotionele wonden te genezen en beperkingen die het gevolg daarvan waren te boven te komen.

Ik ervaar dat alsof ik een beter doorgeefluik ben geworden voor licht en liefde, en creativiteit.


In mijn praktijk geef ik wat ik heb geleerd weer door.

De geestelijke dimensie wordt al verder levend steeds belangrijker, en ruimer.

Wij zijn geestelijke wezens, verbonden met al het andere.Recente blogposts

Alles weergeven

Leg die telefoon eens weg!

Tijd voor jezelf vrij maken. Ga zitten, maak het gezellig, kaarsje aan, kopje thee of andere lekkere drank, en vergader met jezelf. Kom tot rust. Bekijk je gedachten en gevoelens. Langzaam maar zeker

Onze doden.

In Door de poort van de dood, teksten en meditaties van Rudolf Steiner, zegt hij over de doden het volgende: " wij zijn niet van hen gescheiden door onze realiteit, wij zijn alleen van hen gescheiden

Wat gebeurt er als je doodgaat?

Hans Stolp beschrijft in zijn boek met bovenstaande titel helder de stadia waar de mens na zijn dood doorheen gaat.. Als je ophoudt de dood als een taboe te beschouwen en je gaat verdiepen in wat hier

Comentários


bottom of page