top of page
  • amorapsychotherapi

Welkom op mijn Amora blog!

Bijgewerkt op: 3 dec. 2022

Ik waarschuw u maar vast: dit wordt een allegaartje!


Amora betekent naast Liefde en verwijzer naar het Goddelijke ook uitlegger, interpretator.(t Is ook de naam van een zeespin en een trendy, booming meisjesnaam, maar dat terzijde).

Dat uitleggen, interpreteren,:zo kun je kijken naar mijn vak . Ieder mens met wie ik kennis maak in mijn praktijk(en ook daar buiten) maakt mij nieuwsgierig: wie ben jij? Wat doe jij, wat leid jij voor een leven?


In de kennismakingszitting vertelt die mens voor welk probleem of problemen hij of zij mijn hulp wil. Ik krijg in dat uur een beeld van de levensomstandighedenen en vraag na of er eerder al therapeutische hulp is geweest.,

Gaandeweg wordt in dat uur voor beiden duidelijk of er een basis van vertrouwen kan groeien. Je moet elkaar liggen! Bij antipathie: zoek een andere therapeut, want dit gaat geheid niet werken!13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Hans Stolp beschrijft in zijn boek met bovenstaande titel helder de stadia waar de mens na zijn dood doorheen gaat.. Als je ophoudt de dood als een taboe te beschouwen en je gaat verdiepen in wat hier

Psychosynthese zegt het zo pakkend: Ïk heb een lichaam, maar ik ben mijn lichaam niet". "Ik heb gedachten, maar ik ben mijn gedachten niet". "Ik heb gevoelens, maar ik ben mijn gevoelens niet". "Ik he

Rudolf Steiner heeft zijn boek als subtitel meegegeven: Voorwaarden voor innerlijke scholing..Als eerste noemt hij Devotie, ofwel verering, Het treft mij altijd dat eigenlijk iedereen die een pasgebor

bottom of page